Kees Jansma

kees jansma sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Kees Jansma heeft er al een lange carrière in de sportwereld opzitten, waarin hij op het gebied van sport en Tv tal van functies heeft bekleed. In zijn presentaties praat Kees over zijn eigen loopbaan en winnende teams, succesvolle coaches. Binnen zijn presentaties refereert hij aan de sportwereld en het bedrijfsleven.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Kees Jansma is al sinds mensenheugenis actief in de sportwereld, daardoor kun je wel zeggen dat het leven van hem in het teken staat van sport. Kees heeft in zijn carrière al verscheidene dingen gedaan als, schrijvend journalist, presentator van NOS Langs de Lijn, verslaggever bij Studio Sport en een dienstverband bij de KRO. Hij was tijdens het EK in 1988 Chef Sport TV bij de NOS. Tijdens dit EK was hij dagelijks op de tv te zien en bouwde hij een band op met Rinus Michels. Na jaren een vast gezicht te zijn geweest op de NOS vertrok Kees Jansma naar Canaal+, waar hij ook chef sport werd.

    

   Sinds 2002 is Kees directeur / eigenaar van WK Producties, waarmee hij voor Sport1 alle sportuitzendingen produceert en presenteert. Daarnaast maakt WK Producties ook programma’s voor de NOS, SBS, RTL, BNN en de TROS. Het Bedrijf WK Producties heeft hij met succes verkocht.

    

   Ook is Kees Jansma vanaf 2004, tien jaar lang perschef geweest van het Nederlands elftal. Na het behalen van de derde plaats op het WK 2014 in Brazilië legde hij deze functie neer. In de tussentijd is Kees al vanaf 2011 presentator van FOX Sports, het voormalige Eredivisie Live