Koen Verweij

koen verweij sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Koen Verweij (26 augustus 1990) werd geboren in Alkmaar. Hij is een Nederlands Langebaan- en marathonschaatser en doet aan inline skating. Koen Verweij geeft presentaties in interviewvorm over de weg naar succes, omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen, de wil om te winnen en ups & downs.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Zijn eerste 10 kilometer reed Verweij op 17 jarige leeftijd tijdens het NK alround van 2008 waarop hij als vijfde eindigde. Door deze prestatie mocht hij als reserve mee naar het EK all round in Kolomna. Later dat jaar in februari 2008 werd Verweij tweede op het WK junioren. Op het NK allround van 2009 eindigde Verweij als vierde mede dankzij een spectaculaire verbetering van zijn persoonlijk record. Door dit goede toernooi wist Verweij zich te plaatsen voor het EK allround, door een val op de 500 verspilde hij zijn kansen op een grote prijs. In 2009 maakte Verweij de overstap van Jong Oranje naar TVM. In dat jaar won hij zijn eerste wereldbeker wedstrijd op de ploegenachtervolging en verdedigde met succes zijn juniorentitel.

    

   In de jaren tussen 2009 en 2014 behaalde Koen Verweij enkele prijzen maar 2014 werd voor hem een succesvol jaar. Hij kwam na seizoenen bij team Hart en team Van Veen terug bij TVM en het seizoen werd sterk geopend. Hij werd Nederlands kampioen op de 1500 meter en tweede op de 1000 meter, ook wordt hij tweede op het EK. Op de Olympische spelen wordt hij op een haar na geen eerste op de 1500 meter en pakt het zilver, een paar dagen later pakt hij wel het goud op de ploegenachtervolging. Een week na de Olympische Spelen weet Verweij het NK allround op zijn naam te schrijven en vervolgens ook het WK allround.

    

   In de zomer van 2015 stapt Verweij over naar team Corendon. In 2015 wist Verweij bij het NK allround een podiumplaats te bereiken. Op het EK allround wat daarop volgde werd verweij tweede wat plaatsing voor het WK allround opleverde. Op dit WK werd Verweij derde op de 1500 meter.