Kuipers: “Afgerekend op één moment van 0,56 seconden”

Björn Kuipers Sportboekingen

14 jul Kuipers: “Afgerekend op één moment van 0,56 seconden”

Björn Kuipers kijkt de laatste wedstrijden van het EK thuis op de bank in Oldenzaal. De Nederlandse scheidsrechter kreeg na de kwartfinales te horen dat hij met zijn assistenten niet meer in aanmerking kwam voor de slotfase van het toernooi. Kuipers denkt dat hij is afgerekend op één moment van 0,56 seconden.

“Het vertrek op het EK heeft me wel verrast, en ik sta daarin niet alleen, getuige de vele berichtjes die ik heb gehad”, zegt de leidsman in TC/Tubantia. “We hadden de wedstrijden onder controle, hebben weinig fouten gemaakt en hadden de acceptatie van de spelers. Alles verliep prima, tot aan die penalty bij Kroatië – Spanje, ja. We hebben het officieel niet gehoord, want je krijgt geen uitleg, maar we zijn waarschijnlijk afgerekend op één moment, op een uitvoering van een penalty in de zeventigste minuut van de wedstrijd.”

“Even voor de duidelijkheid: tussen het moment van de aanloop van Ramos en het afdrukken zaten welgeteld 0.56 seconden. Daarin hadden wij dus moeten beslissen dat de keeper te ver uit zijn doel was gekomen. Ik praat daarmee niets goed, maar geef alleen aan hoe snel alles gaat. Wat vervolgens ook niet meewerkte was dat de strafschop werd gemist en dat het een groot land als Spanje betrof”, stelt Kuipers.

De arbiter heeft zijn internationale loopbaan nog niet afgesloten. “Ik wil nog naar het WK in 2018. Als ik de EK-finale had gehaald, was dat misschien een moment geweest om ermee te stoppen. Nu ga ik zeker nog twee jaar door. Dan ben ik 45 en dat lijkt me een mooi moment om er internationaal een punt achter te zetten.”

Bron tekst + foto: fcupdate.nl