Leontien van Moorsel

leontien van moorsel Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Leontine Zijlaard-van Moorsel is een voormalig Nederlands wielrenster met als bijnamen Tinus en Ties. Passie was Leontien haar drijfveer, iets wat ook in haar lezingen verwacht kan worden.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Leontien van Moorsel werd geboren als dochter van een handelaar in bouwmaterialen en een verpleegster, begon haar wielercarrière eind jaren tachtig. Ze was zo fanatiek dat ze last kreeg van anorexia en zichzelf aan het ‘kapotfietsen’ was. Met de hulp van Michael (tegenwoordig haar man) leerde Leontien vervolgens hoe ze weer een normaal leven kon leiden, waarin balans de allesbepalende factor werd. Na een lange dip kwam ze in 1996 langzaam weer terug in de sport en behoorde sindsdien tot de beste wielrensters ter wereld. In haar tweede topsport leven behaalde Leontien een handvol wereldtitels en zes Olympische medailles: drie keer goud en een keer zilver op de Spelen van Sydney (2000), een gouden en een bronzen plak in Athene (2004). Leontien zette een punt achter haar wielercarrière in 2005.

    

   Ze werd zes keer Sportvrouw van het Jaar: in 1990, 1993, 1999, 2000, 2003 en 2004. Tijdens het Gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de KNWU werd Leontien van Moorsel (samen met Joop Zoetemelk) verkozen tot beste Nederlandse renster(renner) aller tijden. In 2006 werd zij onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee.

    

   Leontien werd op 7 juli 2007 moeder van dochtertje Indy. Momenteel organiseert Van Moorsel samen met haar echtgenoot Michael Zijlaard met wie ze samenwoont in Nieuwerkerk aan den IJssel, de Leontien Ladies Ride, een fietstoertocht voor vrouwen. Dit evenement vindt plaats in ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Zwolle en Rotterdam. Ook is Leontien samen met haar man Total Sports begonnen, met daarin tal van voornamelijk fiets gerelateerde activiteiten.