Lucia Rijker

lucia Rijker Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  In haar presentatie ‘Tegenslag omzetten in slagkracht’ geeft ze aan dat zelfkennis de basis is voor succes. Haar bijzonder boeiende leven met hoogtepunten en diepe dalen heeft haar geleerd het licht in haar eigen leven te ontsteken. Graag verrijkt ze haar publiek met haar ervaringen.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Lucia Rijker werd geboren in Amsterdam en was vier keer wereldkampioen kickboksen en twee keer wereldkampioen boksen. Ze won al haar profwedstrijden, 36 in het kickboksen, waarvan 25 door knock-out en zeventien in het boksen, waarvan veertien op knock-out. In haar jonge jeugd deed Rijker aan judo, softbal en schermen. Op haar vijftiende begon ze met kickboksen. Bij sportschool Vos stond ze onder begeleiding van haar sensei Johan Vos en trainde ze met andere toppers zoals Mousid Akhamrane, Ivan Hippolyte en Ernesto Hoost.

    

   Tijdens haar profcarrière heeft ze getraind met wereldkampioenen als Lennox Lewis en Mike Tyson. Ze werd genomineerd voor de beste sporter in de Verenigde Staten samen met Lance Amstrong en Tiger Woods.

    

   Na haar bokscarrière begon Lucia een carrière in de filmwereld. Eerst speelde ze in een documentaire over het vrouwenboksen genaamd Shadow Boxers, maar later ook in speelfilms zoals Rollerball. In 2004 speelt ze in de film Million Dollar Baby van Clint Eastwood. Ze speelt daarin de belangrijke rol van Billie the Blue Bear, die de regerende wereldkampioene boksen is. Door deze rol werd ze niet alleen in de sportwereld maar ook daarbuiten wereld beroemd. In 2008 werd bekendgemaakt dat Rijker een rol speelt in de elfde Star Trek-film, als Romulan Communications Officer. De film werd in 2009 in de bioscoop uitgebracht.