Maarten Fontein

Maarten Fontein Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Maarten Fontein (Leiden, geboren 1952). Fontein is een uitstekend zakenman en heeft veel ervaring binnen professionele voetbalclubs. Deze combinatie maakt van hem een fantastisch spreker.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Maarten Fontein is opgegroeid in Leiden en Oegstgeest, ooit voetbalde hij bij de ASC uit Oegstgeest. Na zijn middelbare school stapte Fontein over op cricket. Die sport ging hij bij HCC beoefenen, hij werd uiteindelijk de batsman van het Nederlands cricketteam. Na zijn periode als speler werd hij voorzitter van HVV/HCC.

    

   Maarten Fontein begon op 1 november 2005 aan zijn baan als algemeen directeur van voetbalclub Ajax. Fontein wist voor Ajax lucratieve deals te sluiten met AEGON en Adidas. Ondanks de lucratieve deals kreeg hij veel kritiek in het rapport van de commissie-Coronel, die de Amsterdamse club had doorgelicht. Door de vele kritiek die hij kreeg vertrok hij in 2008 bij Ajax.

    

   Met ingang van 1 mei 2008 werd Maarten Fontein de directeur commerciële zaken en marketing bij AZ. Fontein tekende in Alkmaar een contract voor een onbepaalde tijd. In zijn functie zou hij zich vooral richten op internationale betrekkingen, sponsoring en strategie. In November trad hij echter af omdat zijn werkzaamheden bij de UEFA en de ECA waren toegenomen. Sinds 2014 was Fontein algemeen directeur bij ADO Den Haag waar hij in 2015 opstapte.