Marc Lotz

Marc Lotz Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Marc Lotz was van 1997 tot 2005 profwielrenner. Hij is bekend als dé meesterknecht van de Rabobankploeg van de afgelopen tien jaar. Marc Lotz reed bijna zijn gehele carrière voor de Rabobankploeg. Hij stond aan de basis van veel grote overwinningen van Freire, Dekker en Boogerd.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Wielrennen is een teamsport. Voordat de kopman zijn handen in de lucht gooit gebeuren er in de 200 kilometer daarvoor heel veel dingen waar veel toeschouwers geen weet van hebben. Denk aan water dragen, gaten dicht rijden, tactiek bepalen, uit de wind houden, wiel afgeven of zelfs fiets afgeven. Er zijn renners die zichzelf knecht noemen en hun hele carriere niets anders doen dan dit, dat is hun beroep. Er zijn ook renners die nog knecht nog kopman zijn, dit zijn de meesterknechten. Marc Lotz was er zo een, het meesterlijke zat er bij hem van nature in door zijn betrouwbaarheid. Op het juiste moment de juiste beslissingen nemen, ook al ging dat vaak ten koste van zijn eigen uitslag.

    

   Na zijn carrière als wielrenner bleef Marc fietsen maar dan op amateurniveau. Als amateur deed hij verscheidene keren mee aan amateur wedstrijden. Ook behaalde hij zijn papieren om wiskunde leraar te worden en werd hij wiskundeleraar op middelbare scholen.

    

   Marc Lotz geeft presentaties en clinics. In presentaties is Marc zeer bereidwillig om al zijn verhalen uit de wielersport met u te delen al uw vragen te beantwoorden. Dit geld hetzelfde wanneer u een fietsclinic onder leiding van Marc Lotz heeft. Het geven van clinics doet Marc Lotz voor groepen, het liefst in zijn eigen Valkenburg.