Mark Huizinga

mark huizinga sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Mark heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als spreker in verschillende situaties. De inhoud van zijn presentaties kan altijd worden afgestemd op de wensen van de doelgroep. Een van de mogelijke onderwerpen is: Talent is een gave, doorzetten een keuze. Ook kan een presentatie gaan over Samenwerken, kwaliteit, creativiteit, omgaan met druk en spanning, balans, creëren van voorwaarden om tot optimale prestaties te komen, omgaan met winst & verlies. Een presentatie kan ook gaan over sport specifieke zaken als trainingsvormen, techniek, periodisering, krachttraining enz.. Kortom een Mark Huizinga is een kundig spreker.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023
  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Mark Huizinga was een Nederlands judoka en officier bij de Koninklijke Luchtmacht. In 2000 won hij de gouden medaille in de gewichtsklasse -90 kg bij de Olympische Spelen in Sydney. Hij is 10-voudig Nederlands kampioen judo. In 2004 was Huizinga Nederlands vlaggendrager op de Olympische Spelen van Sydney, hij werd hier derde. In April 2008 won Mark Huizinga zijn vijfde Europese titel. Op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking verloor hij in de tweede ronde van de Zwitser Sergei Aschwanden, waarmee hij zijn judocarrière beëindigde.

    

   Na een studie bedrijfskundige informatica aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) te Rotterdam werd hij officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Hij maakte deel uit van de Defensie Topsport Selectie. In 2009 beëindigde hij zijn loopbaan bij Defensie. Huizinga trainde bij Budokan Rotterdam in Hoogvliet.