Marleen Veldhuis

marleen veldhuis sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Marleen Veldhuis is een voormalig Nederlands topzwemster. Ze was gespecialiseerd in de kortebaan en reeg hier de medailles aaneen en verpletterde enkele record. Op dit moment is Marleen organisatieadviseur en geeft zij advies aan organisaties. Met haar achtergrond als zwemster en haar kennis en kunde om organisaties advies te geven in Marleen een interessante spreekster. Tevens geeft zij ook presentaties over topsport in combinatie met een studie en presteren, doelen stellen en doorzettingsvermogen.

  .

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

    

   Haar grote internationale doorbraak maakte Marleen Veldhuis bij de wereldkampioenschappen langebaan in Melbourne 2007. Ze werd daar tweede op de 100 meter vrije slag, brons op de 50 meter vrije slag en en in de estafette 4x100m vrije slag. Hiermee kon ze haar slecht verlopen Olympische Spelen van 2004 enigszins doen vergeten.

    

   In 2005 op het EK kortebaan werd Veldhuis de koninging van het toernooi door 4 gouden medailles te winnen, twee individuele plakken en 2 estafette plakken. Tijdens de Wereldkampioenschappen kortebaan zwemmen het jaar daarop verbeterde Marleen Veldhuis met het estafet team hun tijd en werden ze weer wereldkampioen.

    

   Tijdens de wereldbekerwedstrijden van 2007 in Berlijn verbeterde Marleen het WR kortebaan op de 50m, tijdens het WK kortebaan wist ze deze tijd aan te scherpen. Door haar prestaties werd Marleen in 2007 verkozen tot sportvrouw van het jaar. Op 24 maart 2008 verbeterde Marleen ook het record 50 meter vrijeslag. Op de Olympische Spelen van 2008 deed Veldhuis mee aan 4 afstonden en won ze goud met de estafetteploeg. Veldhuis sloot haar carrière af op de OS 2012 in Londen. Op deze OS won ze haar eerste individuele Olympische medaille op de 50 meter vrijeslag en won ze met de estafetteploeg de zilveren medaille vrije slag.