Paul Haarhuis

Paul Haarhuis Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Paul Haarhuis is een van Nederlands beste enkel- en dubbeltennissers ooit. Tijdens de presentatie zal Paul onder andere deze thema’s bespreken: vechtersmentaliteit, samenspel, 1+1=3, ondernemen=topsport.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023
  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Naast tennis was Paul ook speler in de jeugd van PSV, hij koos er echter op zijn 17e voor om te gaan studeren in Amerika. Hij begon na zijn studie in Amerika vrij laat aan een profcarrière, maar toen hij er aan begon, was hij er ook klaar voor. Paul brak in 1988 door als prof, dankzij een gedenkwaardige zege op John McEnroe bij de US Open. Hierdor klom hij in één stap van de 462ste plek op de wereldranglijst naar de 57e plaats. Vanwege een schouderblessure stopte Paul in 2004 uiteindelijk als prof, anders had hij nu nog gespeeld. Tennis is zijn lust en zijn leven.
   Paul is vooral bekend vanwege zijn uitstekende dubbelspel. Hij won met Jacco Eltingh vijf Grand Slamtitels. Hij en Jacco zijn met de Woodies (Mark Woodforde en Todd Woodbridge) de enige dubbelspelers die alle vier de Grand Slam-toernooien een keer hebben gewonnen.
   Haarhuis won 54 dubbeltitels, waarvan de meeste met Jacco Eltingh. Samen werden ze in 1993 en 1998 wereldkampioen dubbelspel. Na Jacco heeft Paul nog gedubbeld met Sjeng Schalken en de Rus Yevgeny Kafelnikov. Als enkelspeler stond Paul jarenlang ‘steady’ in de top vijftig van de wereld. In 1995 stond hij op de 18e plaats. Hij won in Jakarta zijn enige singletitel op de proftour. Als dubbelaar werd hij op 1 januari 1994 nummer één van de wereld, de jaren daarna stond hij regelmatig op die positie. Het Davis-Cup team is altijd blij geweest met Paul Haarhuis, hij won 31 van zijn 48 partijen.

    

   Na zijn actieve carrière zette hij samen met Jacco Eltingh het bedrijf Eltingh Haarhuis Tennis & Events op, dat o.a. jaarlijks het senior-proftoernooi AFAS Tennis Classics organiseert.