Peter Heerschop

Peter Heerschop

Contact

  Over de spreker

   

  Peter Heerschop is een Nederlandse cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. Peter Heerschop is beschikbaar voor het geven van voordrachten, paneldiscussies, interviews en als host van uw evenement. Hij werkt vaak samen met Viggo Waas, zo maakte ze samen de online videoserie ‘de Voetbalkantine’ voor de website www.voetbal.nl, waarbij de amateurvoetbalclubs op ludieke wijze werden gevolgd en maakte ze het programma De Hollandse School.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Eind jaren tachtig richtten Peter Heerschop en Viggo Waas cabaretgroep NUHR op en deden in 1987 totaal onvoorbereid mee aan Cameretten, waar ze tot in de finale doordrongen. Hij was te zien in de televisieprogramma’s Kopspijkers en Vrienden van Van Swieten. Aan beide programma’s schreef hij zelf ook mee.

    

   Sinds 2002 verzorgt Heerschop iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd Lieve Marianne, in het radioprogramma Evers Staat Op van Edwin Evers op 538. De naam van dit overzicht is ontleend aan schaatsster Marianne Timmer, aan wie hij het overzicht zogenaamd vertelt. Het onderdeel werd namelijk bedacht tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. Tijdens de Olympische spelen in Vancouver deed hij deze column samen met Viggo Waas elke dag. In oktober 2007 verscheen het boek Lieve Marianne, een selectie van gebundelde columns waarmee Peter elke vrijdagmorgen bij Radio 538 de week uit en het weekend in luidt. Van dit boek is ook een luisterboek verschenen. In november 2008 is het tweede boek uit de reeks Lieve Marianne verschenen. In oktober 2009 verscheen Lieve Marianne deel 3. De gehele reeks Lieve Marianne wordt uitgegeven door FC Klap.

    

   Vanaf medio 2009 was hij actief als teamcaptain bij het quizprogramma Ik hou van Holland bij RTL 4, als opvolger van Beau van Erven Dorens. Omdat hij zijn teamcaptainschap niet kon combineren met zijn theaterwerk stopte hij hier in 2011 mee. In seizoen 2011-2012 is Heerschop teamcaptain bij het programma Wat vindt Nederland?, samen met Katja Schuurman en Jack Spijkerman.

    

   Peter Heerschop werkt veelvuldig samen met Met Viggo Waas. Zo maakte ze samen de online videoserie ‘de Voetbalkantine’ voor de website www.voetbal.nl, waarbij de amateurvoetbalclubs op ludieke wijze werden gevolgd. Ook maakte ze het programma De Hollandse School, waarin zij samen met Raoul Heertje probeerden een voetbalclub op te richten.