Raemon Sluiter

Raemon Sluiter Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Gastspreker Raemon Sluiter vertelt met de nodige humor over de weg die hij aflegde naar de top, zijn overwegingen om terug te keren op niveau en geeft inzicht in de harde wereld van het mondiale toptennis.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Raemon Sluiter is geboren en getogen in Rotterdam en begon op zijn 7e met tennis. In eerste instantie speelde hij als sparringpartner voor zijn oudere broer want zijn eigen passie lag bij voetbal. Dit veranderde toen hij een keer een balletje ging slaan op de tennisclub en werd uitgenodigd voor districtstrainingen. Het ging snel met de carrière van Raemon, op zijn 17e in 1996 werd hij fulltime professional. Zijn hoogste ranking behaalde hij in 2003 met een 46e plaats op de wereldranglijst.

    

   Raemon Sluiter staat bekend om zijn dubbelhandige force- en backhand. Dit heeft hij zich zelf aangeleerd toen hij vroeger met een zwaar hout tennisracket tegen zijn broer tenniste. Deze dubbelhandige force- en backhand legde beperkingen op zijn spel. Door zijn speciale techniek is het wel extra knap wat Raemon Sluiter in zijn carrière heeft bereikt.

    

   In zijn carrière won Raemon meerdere challenger toernooien en speelde diverse wedstrijden in het ATP circuit. Zijn mooiste overwinning behaalde hij in 2002, toen hij de toenmalige nummer één van de wereld Lleyton Hewitt versloeg in straight sets. In 2008 stopte Raemon tijdelijk als prof. Hij stopte met tennissen om samen met John van Lottum een bedrijf op te starten wat zich richtte op het geven van tennisclinics. In 2009 besloot hij terug te keren als prof omdat het weer begon te kriebelen en hij weer echte wedstrijden wou gaan spelen. Op het eerste ATP-toernooi sinds zijn rentree, het ATP-toernooi van Rosmalen in juni 2009, reikte hij tot de finale waar hij in twee sets verloor van Benjamin Becker. Hij werd hiermee de laagst geklasseerde speler (nummer 866 van de wereld) die ooit de finale van een ATP-toernooi haalde. Hij steeg hierdoor 537 plaatsen, naar plaats 329. Dit is de grootste stijging in het ATP-klassement ooit genoteerd. Momenteel richt hij zich op het geven van tennisclinics en presentaties.