Ralph Tuijn

Rijnstraat, Woerden, Utrecht, Nederland

Contact

  Over de spreker

   

  Ralph Tuijn is een avonturier en heeft tijdens zijn reizen veel verschillende ervaringen opgedaan die in zijn presentaties terug zullen komen. Zijn lezingen kunnen gaan over  de volgende onderwerpen:

  • crisismanagement
  • communicatie
  • samenwerking
  • teambuilding
  • motivatie

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

   Ralph Tuijn roeide als eerste mens binnen in een jaar twee verschillende oceanen over. In totaal roeide hij bijna  20.000 kilometer en was daarbij 287 dagen op de Atlantische- en Grote oceaan.

    

   Hij was de eerste Nederlander die de Groenlandse ijskap overstak zonder gebruik te maken van sledehonden en windgerelateerde middelen. Daarnaast was hij de eerste mens die de ijskap gedeeltelijk per fiets overstak.

    

   Ralph fietste wereldwijd door 55 landen en legde daarbij 80.000 kilometer af. De koudste en heetste plekken van de wereld werden aangedaan evenals de hoogst gelegen passen ter wereld. Als eerste mens doorkruiste hij het grootste land ter wereld “Rusland” tweemaal. Ongeëvenaard zijn de vier winteroversteken over het bevroren Baikalmeer.

   Met zijn expedities haalde hij meer dan 2 miljoen euro bijeen voor goede doelen.

    

   Tijdens zijn meest recente avontuur doorkruiste hij Afrika met de fiets. Hij startte zijn reis in Cairo in Egypte en eindigde in Kaapstad in Zuid-Afrika. Over deze 11.000 km lange tocht deed hij 80 dagen, 6 uur en 7 minuten en vestigde hiermee ook een record in het Guinness Book of Records.