Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Raymond van Barneveld is door het winnen van de Lakeside mede verantwoordelijk voor de populariteit van het darten in Nederland. Hij is de enige speler ter wereld die in de BDO, PDC en WDF wereldkampioen is geworden, een van de vele prestaties uit de dartcarrière van Van Barneveld.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Raymond van Barneveld (Den Haag, 20 april 1967), bijgenaamd Barney of The Man, is een Nederlands beoefenaar van de dartssport. Tien jaar draaide hij mee in de top van de British Darts Organisation (BDO). In februari 2006 stapte hij echter over naar de Professional Darts Corporation. Van Barneveld was voorheen postbode van beroep, maar is tegenwoordig fulltime dartsspeler. In de tweede helft van de jaren negentig bereikte hij het niveau van de wereldtop. In 1995 verloor hij de finale van de Embassy (tegenwoordig Lakeside) van Richie Burnett. In 1998 en 1999 won hij dat toernooi. Door deze prestaties heeft hij de dartssport in Nederland veel populairder gemaakt.

    

   Van Barneveld staat bekend als een van Nederlands beste darters en heeft vele grote toernooien op zijn naam weten te zetten. Hij is een van de slechts vier spelers die zowel BDO en PDC wereldkampioen is geworden en de enigste speler die bij de BDO, PDC en WDF wereldkampioen is geworden. Daarnaast won hij verscheidene televisietoernooien, stond hij bij zowel de BDO als de PDC eerste op de wereldranglijst en was hij de eerste speler die op het PDC World Darts Championship een 9-darter gooide. Van Barneveld was vrij succesvol in de periode van de tweede helft van de jaren 90 tot 2008. Vanaf 2008 beleefde Van Barneveld een mindere periode. Hij wist in deze periode weinig noemenswaardige resultaten te halen, verloor van tegenstanders die op papier minder waren dan hem en hij won geen enkel televisie toernooi.

    

   In 2012 herpakte Raymond zich. Hij wist weer meer wedstrijden te winnen en op toernooien presteerde hij daardoor steeds beter. Dit resulteerde in een eerste plaats op European Tour 3 in Düsseldorf en hij wist eindelijk weer een televisietoernooi te winnen, de 2007 Las Vegas Dessert Classic. In 2014 wist van Barneveld voor het eerst de finale van de Premier League te bereiken en hij wist deze direct te winnen. Twee weken later wist Van Barneveld samen met Van Gerwen namens Nederland ook de World Cup op zijn naam te zeten, en daarmee is hij weer helemaal terug.