René van der Gijp

Rene van der Gijp Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Vol humor en op een inspirerende wijze maakt René van der Gijp u deelgenoot van zijn spraakmakende voetbalcarrière. René van der Gijp is een entertainer die iedereen op het puntje van de stoel laat zitten.

   

  Grote bedrijven hebben zijn presentatie ervaren als zeer succesvol. De volgende zaken komen tijdens een presentatie van René aan de orde: Teambuilding, respect, betrokkenheid, motivatie

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Eigenlijk behoeft René van der gijp geen introductie. René van der gijp werd geboren in Dordrecht als zoon van Wim van der gijp en Neefje van Cor van der gijp, beide oud voetballers.

    

   René begon zijn eigen voetbalcarrière als speler van Sparta. Na vier seizoen te hebben gespeeld bij Sparta vertrok René naar het Belgische Lokeren. Bij Lokeren speelde Van der Gijp voor het eerst Europees voetbal. Na tweeëneenhalf jaar in België te hebben gespeeld tekende Van der Gijp in 1984 een contract bij PSV. Bij PSV kende Van der Gijp succesvolle jaren, hij werd tweemaal landskampioen en scoorde meer dan 40 goals. In 1987 vertrok Van der Gijp naar het Zwitserse Neauchâtel Xamax, wat met René een kopsterke centrumspits in huis dacht te halen. René had echter nog nooit in de spits gespeeld. Desondanks werd René er twee maal kampioen en won hij twee supercups in twee jaar. Hierna speelde René nog anderhalf jaar bij FC Aarau, om vervolgens terug te keren bij Sparta. Na Sparta, sloot hij na twee jaar Heerenveen zijn voetbalcarrière af. Van der Gijp stond tijdens zijn spelerscarrière bekend als een speler die veel grappen en grollen uithaalde met zowel medespelers, tegenstanders en publiek.

    

   De familie Van der Gijp kwamen allemaal uit voor het Nederlands elftal. Zo ook René van der Gijp. Hij kwam achttien keer uit voor het Nederlands elftal en speelde vele wedstrijden samen met Ruud Gullit en Marco van Basten.

    

   Na zijn actieve carrière maakte René van der Gijp verschillende liedjes waaronder, geef me hoop Jomanda en in ons kleine café. De meeste bekendheid verkreeg hij als voetbalanalist. Vanaf 2005 was hij wel eens te gast in het programma Voetbal Insite. Vanaf 2008 is Van der Gijp echter een vast gezicht in het programma, wat het programma Voetbal Iniste opvolgde, Voetbal International. Van der Gijp werd dankzij dit programma in 2010, genomineerd voor de Televizier Talent Award voor het beste nieuwe televisietalent van het jaar.