Richard Krajicek

richard krajichek sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Richard Krajicek is een spreker die tijdens zijn lezingen over ambitie en motivatie praat. Hij probeert het publiek mee te nemen in de wereld van het tennis en de emoties die daarbij komen kijken. Hij vertelt over het verschil tussen zijn leven als proftennisser en het leven daarna. Hij vertelt over het nemen van risico’s en de gevolgen als je deze niet durft te nemen of juist wel. Dan pas kun je nieuwe werelden ontdekken.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Richard Krajicek is geboren in Nederland als zoon van Tsjechische vluchtelingen. Op 4-jarige leeftijd werd zijn vluchtelingenstatus omgezet in een Nederlands paspoort. Zijn vader, al even ambitieus als Richard Krajicek zelf, wilde dat zijn kinderen iets zouden teruggeven aan hun nieuwe vaderland, dat zij alles uit hun toekomst zouden halen en dat betekende niet alleen uitblinken op school, maar ook op de tennisbaan.

    

   Toen bleek dat hij een uitzonderlijk balgevoel had, moest hij niet alleen een goede tennisser worden, maar meteen ook de beste. Dit betekende hard trainen, vóór school, na school, in het weekend en tijdens vakanties. Op zijn vijfde werd hij toegelaten tot de Bondstraining en tennissen was zijn leven. In 1988 besloot hij de sprong te wagen. Zonder diploma en zonder enige garanties werd hij proftennisser.

    

   Het hoogtepunt van zijn tenniscarrière was natuurlijk zijn Wimbledon-overwinning in 1996. Daarnaast heeft hij 26 finales behaald waarvan hij er 16 won, waaronder het Master Series toernooi Key Biscayne en twee keer `zijn´ ABN-Amro toernooi in Rotterdam.

    

   Nadat hij zijn carrière noodgedwongen moest stoppen, is hij meer tijd gaan steken in zijn Richard Krajicek Foundation. Deze stichting richtte hij op na zijn Wimbledon-overwinning en richt zich op het aanleggen van playgrounds voor kinderen in achterstandswijken. Daarnaast is hij sinds eind 2003 toernooi-directeur van het ABN Amro WTT in Ahoy Rotterdam.

    

   Als ambassadeur van Sports Desk van ABN AMRO adviseert hij de Bank hoe ze hun service, dienstverlening en relatie met haar sportklanten kan optimaliseren.
   Verder schreef hij een boek over zijn leven op de ATP: `Een half jaar Netpost´ en in januari van 2005 kwam zijn biografie uit: `Harde ballen´, momenteel zijn er meer dan 40.000 exemplaren van verkocht.