Riemer van der Velde

Riemer van der Velde Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Riemer van der Velde heeft in zijn carrière als sportbestuurder veel meegemaakt. Het was de taak van Riemer van der Velde om sponsoren, spelers, trainers, fans & vrijwilligers in goede banen te leiden. Sportbestuurder Riemer van der Velde deelt zijn ervaringen in presentaties met Friese nuchterheid en prachtige anekdotes.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Riemer van der Velde was 23 jaar de voorzitter van SC Heerenveen. In 1985 trad hij aan bij de Friese club. Samen met Foppe de Haan was Riemer van der Velde een hecht duo. Startend in de eerste divisie bleven de resultaten aanvankelijk uit. Vanaf het seizoen 1992/1993 begon de samenwerking tussen Riemer van der Velde en Foppe de Haan vruchten af te werpen. Vanuit de eerste divisie promoveerde SC Heerenveen definitief naar de eredivisie en de bekerfinale werd gehaald. Sindsdien is SC Heerenveen, samen met Riemer van der Velde, niet meer weg te denken uit de eredivisie.

    

   In 2006 nam Riemer van der Velde na 23 seizoenen afscheid als voorzitter van SC Heerenveen, maar nog altijd is hij nauw betrokken bij ‘zijn’ club. Voor zijn verdiensten is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.