Robert Doornbos

Robert Doornbos Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Of Robert nu met 360kph gemiddeld langs betonnen muren racet op de ovals in Amerika of hij geeft een presentatie aan uw collega’s of klanten, Robert beschouwt het beide als topsport. Zijn presentaties kunnen zich richten op de topsport, verscheidene facetten van het bedrijfsleven of een combinatie van beide. Kortom Robert is een zeer interessante spreker en van alle markten thuis.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Robert Michael Doornbos (Rotterdam, 23 september 1981) is een Nederlands autocoureur. Doornbos was oorspronkelijk een tennisser op het moment dat hij als VIP naar de Formule 1 GP van België in 1998 mocht gaan, daar ontmoette hij Jacques Villeneuve. Gefascineerd door het autoracen besloot hij autocoureur te worden.

    

   In 1999 werd hij vicekampioen in de Opel Lotus klasse. Daarna reed hij een jaar Formule Ford, om vervolgens drie jaar in verschillende Formule 3 series te rijden. Daarna ging het snel met de Nederlander. Door zijn goede resultaten in de F3 werd hij tweede rijder bij het succesvolle Arden International team in de F3000. Naar aanleiding van zijn F3000-resultaten werd hij in 2004 benoemd tot testrijder van Jordan voor de laatste drie races van de Formule 1. Bij deze races diende hij als de derde coureur en mocht hij de vrijdagse trainingen rijden. Tijdens deze trainingen boekte Robert goede resultaten en tijdens de Grand Prix van Brazilië was hij sneller dan beide teamgenoten.

    

   Doornbos kende in zijn begintijd als coureur voornamelijk rollen als testrijder en derde coureur voor het team Jordan. Zijn Formule-1 debuut vond plaats in 2005 voor Minardi in de Grand Prix van Duitsland. Hij was in dit team teammaat van landgenoot Christijan Albers. In 2006 ging doornbos racen voor het team van Red Bull Racing. In de laatste drie races van het seizoen nam hij de plaats over van Christian Klien.

    

   In 2007 was Doornbos wederom de derde rijder van het team Red Bull Racing, daarnaast zou hij in Amerika gaan racen in de Champcar World Series voor Minardi Team USA. Tijdens zijn debuut-race in Las Vegas op 9 april wist hij zich als derde te kwalificeren en als tweede te finishen. Hiermee was hij de eerste rookie sinds Nigel Mansell in 1993, die in zijn eerste Champ Car-race het podium behaalde. Door zijn goede prestaties werd Doornbos Rookie of the Year 2007. Uiteindelijk werd Doornbos derde in het eindklassement van 2007, achter Justin Wilson en Sébastien Bourdais.

    

   In 2008 ging Doornbos rijden in de Superleague Formula , een nieuw opgezette raceklasse waarin voetbalclubs uitkomen, hij reed voor AC Milan en werd dat jaar derde. Robert Doornbos kwam het seizoen 2009 uit in de IndyCar klasse. Daarmee keerde hij terug in Amerika en zou hij gaan rijden voor het team van Newman-Haas-Lanigan Racing.

    

   Midden in het seizoen verliet Doornbos zijn Newman-Haas-Lanigan Racing team. Een optie in zijn contract maakte een vertrek na twaalf races mogelijk, en naar eigen zeggen had Doornbos zelf van deze optie gebruikgemaakt. Doornbos had ervoor gekozen om aan de slag te gaan bij HVM Racing. Doornbos keerde hiermee terug naar zijn oude ChampCar team, dat destijds nog Minardi Team USA heette. Ondanks de eerdere aankondiging dat hij in 2010 verzekerd was van een plaats bij het team, raakte voor de start van het IndyCar seizoen 2010 bekend, dat Doornbos niet aan de start zou komen tijdens de eerste race van het jaar, omdat er niet voldoende sponsoring gevonden was.