Ron Jans

Ron Jans Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Als spreker zorgt Ron Jans voor veel interactie met zijn toehoorders. Zijn presentatie zet u aan het denken, hij speelt snel in op vragen en weet altijd weer bijzonder boeiende kwinkslagen te maken tussen voetbal en andere branches. Ron Jans werkt volgens een bepaald principe, waarbij het groepsproces en de verschillende culturen een belangrijke plaats innemen.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Ron Jans (29 september 1958, Zwolle) is een Nederlands voetbaltrainer. Hij debuteerde als speler in het shirt van PEC Zwolle. Na enkele jaren in Zwolle te hebben gevoetbald ging hij naar FC Groningen waar hij echte bekendheid vergaarde. Voor FC Groningen scoorde hij in 1983 een tweetal legendarische goals. Op 23 januari 1983 tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax maakte hij in de slotseconden de gelijkmaker (5-5), nadat Groningen een paar minuten daarvoor nog met 5-3 achterstond, en eerder in de wedstrijd met 4-1 achterstond. En in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Atlético Madrid scoorde Jans één van de drie Groningse doelpunten. Na FC Groningen voetbalde Jans nog enkele jaren voor Roda JC, een jaar in Japan en voor BV Veendam. Tijdens zijn carrière als profvoetballer studeerde Jans aan de lerarenopleiding en behaalde zijn bevoegdheid voor de vakken Duits en Geschiedenis. Na zijn carrière als profvoetballer werd hij leraar Duits op een middelbare school (het Maartenscollege in Haren, Groningen). Hiernaast bekwaamde hij zich als trainer.

    

   In 2002 werd hij door FC Groningen aangetrokken als hoofdtrainer. Hoewel Jans bij zijn aanstelling nog weinig coachervaring had, werd hij bij FC Groningen zeer succesvol als trainer. Het is ook niet zo gek dat Ron Jans in de voetbalwereld als zeer hoog wordt aangeschreven. Ron Jans werd de langst zittende coach bij FC Groningen. Na zijn succesvolle periode bij FC Groningen vertrok hij naar SC Heerenveen, om vervolgens zijn huidige club PEC Zwolle te trainen. Met PEC Zwolle laat Ron Jans uitstekende resultaten en uitstekend voetbal zien.