Tennissers Middelkoop en Haase verliezen tijdens de Daviscup van Ruslands

21 jul Tennissers Middelkoop en Haase verliezen tijdens de Daviscup van Ruslands

De Nederlandse tennissers hebben in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone van de Daviscup verloren van Rusland. Bredanaar Matwé Middelkoop en Robin Haase gingen zaterdag in het dubbelspel in Moskou met 3-0 onderuit tegen Andrej Roeblev en Konstantin Kravtsjoek: 6-3 6-4 7-5.

Haase en Thiemo de Bakker verloren vrijdag allebei in het enkelspel, zodat de wedstrijd na de nederlaag in de dubbel al op zaterdag beslist is.

Rusland mag later dit jaar in de play-offs gaan strijden voor een plek in de wereldgroep. Nederland speelt in september tegen Zweden voor behoud in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone.

‘Veel fouten’
Middelkoop dubbelt normaal gesproken met Wesley Koolhof, maar captain Jan Siemerink gaf Haase de voorkeur. Dat pakte niet goed uit. De eerste twee sets maakten Middelkoop en Haase, vooral op de belangrijke momenten, te veel fouten. In de derde set was er even een opleving, maar de Russen voorkwamen met een sterk slot het spelen van een vierde set. Haase had vrijdag in het enkelspel tegen de talentvolle 18-jarige Roeblev ook geen set gepakt. De Bakker verloor, na winst in de eerste set, met 3-1 van Tejmoeraz Gabasjvili.

De nederlaag was pijnlijk voor Oranje. Roeblev is nu nog de nummer 192 van de wereld, Gabasjvili staat 103e en Kravtsjoek 105. Nederland, met Haase als hoogstgeklasseerde tennisser (95e), maakte een machteloze indruk op het hardcourt in Moskou.

Bron foto + tekst: omroepbrabant.nl