Theo Janssen

theo janssen sportboekingen

Contact

    Over de spreker

     

    Theo Janssen is een oud voetballer en geboren en getogen Arnhemmer. Hij stond bekend om zijn dodelijke linkerbeen en kon zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld uit de voeten.

    Informatie

    Tel: 085 – 7821023

    Email: info@sportboekingen.nl

    Bel mij terug

      Biografie

       

      Theo Janssen begon zijn voetbalcarrière in 1998 bij Vitesse. In twee periodes bij Vitesse kwam hij tot een totaal van 242 wedstrijden, waarmee hij uitgroeide tot een icoon bij Vitesse. Na zijn eerste periode bij Vitesse, waarin hij werd verhuurd aan KRC Genk, vertrok hij in 2008 naar FC Twente. Bij FC Twente kende hij de succesvolste periode uit zijn loopbaan, hij werd landskampioen, won de beker en de Johan Cruijff schaal. Door zijn goede prestaties in het seizoen 2010/2011 werd hij verkozen tot beste speler van de Eredivisie en verdiende hij een transfer naar Ajax. In zijn eerste seizoen bij Ajax werd Janssen weer kampioen. Aan het eind van zijn eerste seizoen besloot Theo om weer terug te keren naar zijn oude club Vitesse. Bij Vitesse zette hij in 2014 na een lange knieblessure een punt achter zijn carrière. Door de vele jaren die hij bij Vitesse heeft gespeeld, is Theo recordhouder gespeelde wedstrijden voor de Arnhemse club.

       

      Op 21 november 2009 raakte Janssen betrokken bij een auto-ongeluk met ernstige gevolgen. Eén van de inzittenden raakte zwaar gewond en uit de bloedproef bleek dat het alcoholpromillage in het bloed van Janssen te hoog was. Dit gebeuren omlijstte op bijzonder negatieve wijze zijn voetbalcarrière, maar inmiddels heeft hij het negatieve imago van zich af weten te schudden. Dit door zijn eigen positieve opstelling en vechtlust, zijn eerlijkheid en gedrevenheid en het feit dat een ieder zich wel in deze oerhollandse jongen en diens gedrag kan herkennen.