Theo Reitsma

Theo Reitsma Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Laat u verrassen door boeiende achtergrondverhalen over legendarische sportpresentaties en door zijn kijk op actualiteiten in de sport. In 2003 werd hij onderscheiden met de Ere-Nipkowschijf, een prestigieuze prijs, toegekend namens mediajournalisten in Nederland.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Theo Reitsma is gedurende een lange reeks van jaren een van de bekendste commentatoren bij sport evenementen op de Nederlandse televisie. De gedreven Reitsma staat bekend om zijn gedegen voorbereiding en historische kennis over een breed scala van sporten.

    

   Sinds 1969 versloeg hij voor NOS Studio Sport vooral voetbal, honkbal, atletiek en boksen. Na het pensioen van Herman Kuiphof werd hij de belangrijkste voetbalverslaggever. Vanaf het Wereldkampioenschap voetballen in 1974 en de Olympische Spelen in 1972 was hij commentator bij alle belangrijke sportgebeurtenissen. Hij versloeg onder meer 7 WK finales.

    

   In 2002 ging hij formeel met vervroegd pensioen, maar daarna deed hij nog incidenteel verslag, bijvoorbeeld van het WK Voetbal 2006. Sinds 2008 is hij verslaggever bij FOX sports. Ook was Theo Reitsma voorzitter van de Nederlandse honkbal- en softbalbond.