Tom Coronel

Tom Coronel Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Tom Romeo Coronel is een Nederlands autocoureur, uitkomend in het wereldkampioenschap voor touringcars (normale straatauto’s), het WTCC. Dit is een officieel wereldkampioenschap georganiseerd door de FIA, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de Formule 1.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023
  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Coronel neemt sinds 1990 deel aan races in verschillende klassen, eerst in Nederland later op internationaal niveau. Zijn grootste succes behaalde hij door in 1997 het Japanse Formule 3 kampioenschap te winnen, alsmede de International Masters of Formula 3. Aan het eind van 1999 heeft Coronel een paar keer getest voor het Formule 1-team Arrows en was een serieuze kandidaat voor een plekje bij het desbetreffende team om in 2000 F1 te gaan racen. Dit ging echter op het laatste moment niet door. De jaren hierna heeft hij zijn CV flink uitgebreid met vele races in verschillende kampioenschappen met name de ETCC en momenteel WTCC.

    

   Daarnaast werkt hij mee aan televisieprogramma’s als “AutoXperience”, “RIB Rally”, “wheels on 7”, “Red Bull air race” en de Formule 1 uitzendingen van RTL7.

    

   Naast het racen is Coronel ook zakenman. Hij is mede-eigenaar van een kartbaan in Noord-Holland en was tot 2009 mede-eigenaar en CEO van Create2Fit Webshops. In 2011 werd hij door Emerce verkozen tot E-Commerce man van 2011.

    

   Coronels tweelingbroer Tim (wiens tweede naam Alfa is) is ook coureur, evenals hun vader Tom Coronel sr.

    

   In 2015 won hij samen met zijn broer de Loden Leeuw 2014 voor de meest irritante reclamespot met bekende Nederlanders.