Tom Egbers

Tom Egbers Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Tom Egbers is een van Nederlands beste dagvoorzitters en discussieleiders. Mede door zijn jarenlange ervaring in het interviewen van sporters/coaches en het presenteren van programma’s weet hij de juiste sfeer te scheppen voor elke bijeenkomst. Tom Egbers is een perfectionist die zijn presentaties tot in detail voorbereidt en op de juiste momenten gebruik weet te maken van zijn improvisatietalent.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023
  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Tom Egbers studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht, en werd in 1984 aangenomen bij Studio Sport (NOS) als presentator. In 1990 volgde een uitstapje naar Veronica (Stop de Persen en Nieuwslijn), gevolgd door een terugkeer naar de NOS in 1992. Sinds 1994 presenteert Egbers Champions League-uitzendingen van de NOS, en is hij verslaggever en presentator bij wedstrijden van het Nederlands elftal, bij Europese- en Wereldkampioenschappen.

    

   Als Almeloër en aanhanger van Heracles was Egbers gefascineerd door het verhaal van de Zuid-Afrikaan Steve Mokone, bijgenaamd de zwarte meteoor, die in Egbers’ geboortejaar 1957 bij Heracles was komen voetballen.

    

   Egbers schreef in 1995 een boek over hem waarnaar in 2000 een film is gemaakt. Bij het werken aan die film bleek Mokone’s leven na zijn voetballoopbaan een dramatisch vervolg te hebben gehad: Mokone had in de Verenigde Staten 12 jaar gevangenisstraf gekregen vanwege een aanslag op zijn ex-vrouw. Egbers pleegde opnieuw research en probeerde in het boek Twaalf gestolen jaren (2002) aan te tonen dat Mokone onschuldig was.