Toon Gerbrands

Toon Gerbrands Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Toon Gerbrands (Sneek, 1957) is een van de weinige die kan zeggen dat hij in meerdere sporten succesvol is geweest. Toon werkt met 2 mapjes, een mapje met beheersbare zaken en een mapje met onbeheersbare zaken. Toon Gerbrands staat bekend als een inspirerende spreker die goed weet te vertellen over samenwerking, leiderschap en communicatie.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Zo was Toon Gerbrands Bondscoach van het Nederlandse volleybalteam waarmee hij Europees goud behaalde. In de voetbalwereld was hij succesvol als algemeen directeur van AZ Alkmaar die in een van zijn jaren landskampioen werd. Toon heeft AZ uit de financiële nood geholpen. Na de malaise was hij degene die AZ heeft teruggebracht naar de Nederlandse subtop. De AZ supports zullen hem altijd dankbaar blijven voor wat hij heeft gepresteerd bij AZ. In 2014 ging Toon Gerbrands naar PSV als algemeen directeur. In zijn eerste jaar pakte hij direct het kampioenschap.

    

   Gerbrands was jarenlang actief als volleyballer, waarvan acht jaar in de eredivisie en eerste divisie. Vervolgens werd hij volleybalcoach. Onder zijn leiding haalden volleybalbalteams vier landstitels. Gerbrands was tevens bondscoach van het Nederlands heren volleybalteam dat een Europese titel behaalde en zich voor de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney plaatste.

    

   Hij was naast sportcoach ook manager en directeur van de DSB schaatsploeg.