Van Gelder mag eindelijk naar Spelen

Yuri van Gelder sportboekingen

18 jul Van Gelder mag eindelijk naar Spelen

Yuri van Gelder mag eindelijk naar de Olympische Spelen nadat hij de Spelen van 2004, 2008 en 2012 aan zijn neus voorbij zag gaan. Van Gelder maakt deel uit van de selectie voor Rio die zondag door de gymnastiekbond KNGU zijn bekend gemaakt. 

Bij de mannen bestaat de selectie uit Bart Deurloo, Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes, Epke Zonderland en Frank Rijken. Casimir Schmidt is opvallendste afwezige binnen de selectie. Schmidt maakte nog wel deel uit van het team dat meedeed aan het WK en op het OKT het ticket voor Rio binnensleepte. Ook wordt hij gezien als een outsider voor een finaleplaats op sprong. De negentienjarige Rijken neemt echter zijn plaats in in Rio.

Ook de selectie van de vrouwen bevat een verrassende naam. Vera van Pol mag naar Rio terwijl ze tijdens het WK waarin Nederland achtste werd slechts reserve was. Dames als Mara Titarsolej en Tisha Volleman werden gepasseerd. De selectie wordt aangevuld met dames die al zeker waren van de Spelen: Celine van Gerner, Sanne en Lieke Wevers en Eythora Thorsdottir.

 

Bron tekst + foto: Fok.nl