Van Halst: “We zijn aan de achterkant heel druk bezig”

Jan van Halst Sportboekingen

18 jul Van Halst: “We zijn aan de achterkant heel druk bezig”

Het gaat de goede kant op met FC Twente. Nu al heeft de club uit Enschede meer seizoenkaarten verkocht dan in de totale vorige jaargang.

Er zijn inmiddels meer dan 16.000 seizoenkaarten verkocht, wat tot tevredenheid stemt bij Jan van Halst. “Fantastisch natuurlijk”, vertelt de 47-jarige commercieel en technisch directeur van de club die in de Eredivisie mag blijven. “Supporters realiseren zich echt wel dat het sportief misschien niet het gemakkelijkste seizoen gaat worden. Dat er dan op dit moment al zoveel seizoenkaarten zijn verkocht, zegt veel over onze trouwe achterban. Op naar de volgende mooie tussenstand.”

Op het moment is er een heuse spelersexodus gaande bij de Tukkers. Onder meer Jerson Cabral en Felipe Gutiérrez zijn weg, terwijl Hakim Ziyech op de nominatie staat om te vertrekken. Van Halst laat echter weten dat de supporters van FC Twente binnenkort twee nieuwe spelers kunnen verwachten. “We zijn aan de achterkant heel druk bezig. Ik hoop dat we vandaag met twee spelers af kunnen ronden”, zegt de beleidsbepaler in een interview met RTV Oost. “Dan kunnen ze ook mee op trainingskamp. Los van een kwaliteitsimpuls is het ook belangrijk dat er in een elftal en in de selectie nieuwe aanwas komt. Dat zorgt voor dynamiek, dat zorgt dat de concurrentie scherp wordt.”

Namen wilde Van Halst niet geven, maar volgens TC/Tubantia gaat het onder meer om Stefan Thesker. De 25-jarige centrumverdediger werd vorig seizoen al gehuurd van Greuter Fürth. De nummer dertien van het voorbije Eredivisie-seizoen wil de Duitser graag opnieuw huren.

 

Bron tekst + foto:  Voetbalcentraal.nl