Willem van Hanegem

Willem van Hanegem Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Nog altijd heeft de Kromme een geheel eigen kijk op de voetballerij. Willem van Hanegem heeft altijd een spraakmakende mening, bij een bezoek aan uw vereniging of bedrijf zal het niet anders zijn. Of hij nou vertelt over het legendarische WK van 1974, de ware reden waarom hij het WK van 1978 liet lopen of waarom hij Feyenoord niet wilde verlaten terwijl hij bij Olympique Marseille tien keer zoveel kon verdienen. Van Hanegem neemt nooit een blad voor de mond en bezorgt uw bezoekers een onvergetelijke avond.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Willem van Hanegem is een oud voetballer, trainer en coach. Hij behoort tot de top voetballers die Nederland ooit gekend heeft. Hij heeft in Nederland gevoetbald bij Xerxes, twee periodes bij Feyenoord, AZ 67’, en FC Utrecht. Met Feyenoord kende Willem zijn succesvolste jaren als speler. Hij won met de club uit Rotterdam bijna alle prijzen de er voor clubs te winnen valt. Drie landskampioenschappen, twee KNVB bekers, de Europacup I, de UEFA Cup door te winnen van Tottenham Hotspur en de Wereldbeker voor clubteams door te winnen van Estudiantes. Door het winnen van de vele prijzen bij Feyenoord werd hij een vedette en geldt hij bij de Stadionclub nog steeds als een icoon. Willem stond op het veld bekend als een speler met een goed tactisch inzicht, goede passing en een goede wedstrijdmentaliteit. Van Hanegem kwam voor het Nederlands elftal tot 54 interlands waarin hij twee keer aanvoerder was. Het hoogtepunt uit zijn interlandcarrière was de finale van het WK in 1974, helaas weet iedereen hoe deze finale voor Nederland is afgelopen. Op het WK van 1978 was Van Hanegem niet aanwezig wegens het ontbreken van Hugo Hovenkamp. Na het seizoen ‘82/’83 stopte van Hanegem met voetballen.

    

   Zijn trainerscarrière begon Van Hanegem in 1983 als assistent bij Feyenoord. Na achtereenvolgend assistent te zijn geweest bij FC Utrecth en FC Wageningen, werd hij in 1991 voor het eerst hoofdcoach bij de Holland amateurs. Na een seizoen bij de amateurs kon hij aan de slag in de Eredivisie bij zijn liefde Feyenoord, bij deze club behaalde hij ook zijn eerste succes als hoofdcoach. In 1993 behaalde hij met Feyenoord de landstitel, in 1994 en 1995 werd de KNVB beker gewonnen. In oktober 1995 moest hij na een nederlaag tegen PSV vertrekken, omdat men hem “te soft” voor zijn spelers vond. Van Hanegem heeft ook als assistent van Advocaat het EK 2004 meegemaakt, op dit EK strandde Nederland in de wedstrijd tegen thuisland Portugal. Van Hanegem sloot zijn trainerscarrière in 2008 bij Utrecht na een geschil met de eigenaar van de club. Hij was anderhalf jaar coach van FC Utrecht geweest. Tussendoor was Willem ook analist bij Canal+, schrijft hij columns in het AD en was hij vaste gast in het programma Voetbal Insite en later Voetbal International.