Wim Kieft

Wim Kieft

Contact

  Over de spreker

   

  Wim Kieft verandert nooit, niet alleen qua uiterlijk, maar ook wat betreft zijn nuchtere kijk op voetbal. Hij spreekt over zijn veelzijdige voetbalcarrière zonder een blad zijn de mond te nemen en geeft zijn uitgesproken mening over het hedendaagse voetbal. Natuurlijk gaat hij ook in debat met zijn toehoorders en dit doet hij onder leiding van Evert ten Napel.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Wim Kieft (Amsterdam 1962) is onder voetballiefhebbers vooral bekend om zijn kopbal 8 minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor het Nederlands Elftal tijdens het EK in 1988 in de laatste groepswedstrijd toch door ging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd.

    

   De immer blonde geboren Amsterdammer werd gezien als kopspecialist. Kieft had zijn meest succesvolle tijd als profvoetballer bij PSV en speelde verder bij de clubs AFC Ajax, Pisa, Torino en Bordeaux. In zijn carrière won Kieft met de clubs waar hij speelde verscheidene nationale en internationale prijzen. In seizoen 1981/1982 behaalde hij een individuele prijs, hij werd Europees topscorer met 32 goals in de Nederlandse competitie. Hij was met zijn 19 jaar de jongste speler die dit ooit heeft gepresteerd. In mei 1994 speelde hij zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal aan het einde van zijn zesde voetbalseizoen bij PSV.

    

   In 2009 keerde hij nog eens als assistent trainer terug bij PSV, maar de loopbaan na zijn voetbalcarrière bestond voornamelijk uit die van voetbalanalyticus. Allereerst en nog steeds aan de slag bij Sport1 en als wekelijkse krantencolumnist, ontpopte hij zich verder als een televisiebekendheid. Tegenwoordig is hij eveneens een graag geziene gast bij het tv-programma Voetbal International en andere voetbalprogramma’s.

    

   In 2014 bleek dat Kieft verslaafd was aan drank en cocaïne vanwege prestatiedruk. Als gevolg van zijn verslaving kwam Kieft in de schuldsanering. In mei 2014 is er een boek uitgekomen over de 18 jaar lange verslaving van Kieft, inmiddels is hij afgekickt.