Youri Mulder

Youri Mulder Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  In zijn presentaties in interviewvorm brengt Mulder middels achtergrond verhalen, verleden en heden van de topsport tot leven: Het omgaan met tegenslagen, druk en spanningen, cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland, hoe het is om al op zeer jeugdige leeftijd financieel onafhankelijk te zijn, de rol van de ‘buitenlandse’ speler in het Nederlands elftal en de actualiteiten in de sportwereld.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Youri Mulder heeft een fraaie sportcarrière gehad met veel succes bij FC Twente, het Duitse Schalke 04 en het Nederlands elftal. Yoeri was een echte centrum-spits en geliefd bij de supporters want supporters konden zich met hem identificeren: de altijd knokkende Mulder met het juiste ‘Torinstinct’. Tegenwoordig is hij voetbalanalyticus bij de NOS.

   Aan het begin van zijn voetbalcarrière in 1991 werd Mulder bij FC Twente bij de selectie gehaald voor een rol in de breedte. Hij had als zoon van Jan Mulder het predicaat zoon van… op zich hangen. Echter wist hij zich in het eerste seizoen in de basis te spelen en zes keer te scoren. zijn tweede seizoen ging beduidend beter en hij scoorde in 33 wedstrijden 18 maal. Na een derde seizoen bij Twente vertrok Yoeri naar Schalke 04. Bij Schalke speelde hij vervolgens negen seizoenen en scoorde hij 33 doelpunten. In die tijd was hij regelmatig geblesseerd.

   Mulder kwam negen keer uit voor het Nederlands voetbalelftal en scoorde daarvoor drie keer. Zijn belangrijkste doelpunt voor Oranje was de treffer tegen Wit-Rusland waarmee hij Nederland in de race hield voor kwalificatie voor het Ek ’96. Mulder maakte deel uit van de selectie voor dat eindtoernooi.

   Na zijn actieve carrière werd Mulder assistent coach van Rutte bij Schalke 04 en later als assistent bij FC Twente.