Yuri van Gelder

Yuri van Gelder Sportboekingen

Contact

  Over de spreker

   

  Yuri is bij ons te boeken voor demonstraties en presentaties. In demonstraties laat Yuri aan de hand van een spectaculaire voorstelling zijn kwaliteiten en kracht in de ringen zien. Een demonstratie laat doorgaans grote indruk achter op de toeschouwers. Ook kan Yuri door zijn ervaringen in de topsport wereld fantastische presentaties geven.

  Informatie

  Tel: 085 – 7821023

  Email: info@sportboekingen.nl

  Bel mij terug

   Biografie

    

   Yuri van Gelder is beter bekend als “The Lord of the Rings” en begon op vijfjarige leeftijd met turnen. Als snel boekte hij regionale successen, waarna de nationale successen ook niet uitbleven. Hij begon met turnen bij Kunst & Kracht in Waalwijk maar al snel werd de turnhal van deze club te klein voor Yuri, waardoor hij moest uitwijken naar grote steden met betere turnaccommodaties. Op zijn 15e is Yuri in Rotterdam gaan wonen om te gaan studeren en nog intensiever te turnen. Na zijn studie is Yuri in 2005 bij defensie gaan werken en kwam daar in de defensie Topsport Selectie.

    

   Zijn periode in de Topsport Selectie van defensie heeft Yuri geen windeieren gelegd. In 2005 werd hij niet alleen Europees kampioen op het onderdeel ringen, maar behaalde hij ook de wereldtitel. In 2007 won hij zilver bij de wereld kampioenschappen. Dankzij de strenge regels van de internationale turnbond zag hij een ticket naar de Olympische Spelen aan zijn neus voorbij gaan. Yuri nam sportieve revanche door dit jaar Europees kampioen te worden en zijn 20e WorldCup goud te winnen.

    

   Vier jaar heeft hij bij defensie gezeten totdat het tij keerde in 2009. Hij mocht een jaar niet sporten en moest weer helemaal vanaf nul beginnen. Nu richt hij zich op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Deze Spelen moeten zijn Spelen worden. Hij is al vanaf de Spelen van 2012 in Londen, waar hij niet aan deel mocht nemen, bezig met trainen voor deze Spelen en hij wil met niets minder dan goud naar huis komen.